Verdens beste downhill-syklister

Det er et enormt stort miljø for disse guttene og jentene, og sporten er populær både blant de som søker litt ekstra spenning og blant publikum som elsker risikosporter. Her kan du lese litt om noen av de som ligger i verdenstoppen innen downhill.

Piyush Chavan

En 19 år gammel indisk veteran – han har drevet med utforsykling siden han var 11 år gammel. Han gjør stor ære på sitt hjemland, og han vant Himalayan DH Race i 2014, et løp som anses som et av de røffeste og villeste i India. I tillegg har han vunnet flere løp og etapper i BBCH, Men’s Open og i Asia Pacific DH-konkurranser. Fritiden? Den bruker han på å arrangere samlinger hvor andre som er interessert i sporten kan lære mer og få prøve seg – spesielt med tanke på å delta på profesjonelt nivå.

Reece Wilson

Kanskje ikke den sterkeste stjernen på DH-himmelen enda, men tok en overraskende 15.-plass i WC-kvalifiseringenHimachal_Downhill_Mountain_Bike_Trophy_2014 i 2015, og har kun kjørt siden 2014. Den tidligere Unior-kjøreren og lagkamerat av Ruaridh Cunningham ut 2016, var dessverre lite å finne i løp forrige sesong grunnet mange skader.

Rachel Atherton

Dette er en av de beste britiske løperne i nyere tid på kvinnesiden, og hun har allerede flere VM-titler i beltet, i tillegg til VC-seiere på rekke og rad (hele 5!). Også europeisk mester har hun vært, samt hele fem ganger britisk mester. Atherton har drevet med DH siden hun var 11 år, og allerede da hadde hun kjørt BMX i tre år. Så hun begynte tidlig, og har flere ganger valgt å gå for samme team som sine brødre, Dan og Gee. Også brødrene har vunnet nasjonale og internasjonale mesterskap, men ikke helt på samme nivå som deres svært dyktige lillesøster.

Verdens beste i 2016

Verdensmester i DH i 2016 ble britiske Danny Hart, med Laurie Greenland, også britisk, på andreplass, samt franske Floret Payne som fint fylte opp pallen. Løpene ble avsluttet i de italienske Dolomittene, og med stor dramatikk i den brutale Vale di Sole-løypa. De siste dagene før løpet var særdeles tørre, og løypa var så godt som blåst naken, noe som gjorde den enda mer utfordrende. Også på damesiden var det britisk vinner, med Rachel Atherton på topp, franske Myriam Niole på andreplass, og australske Tracey Hannah på siste pallplass. Så gjenstår det å se hvem som blir best i 2017 – vi gleder oss!