Norske løyper for downhill

 

Det kan kanskje være fristende å tro at downhill-syklister bare kaster seg utfor ethvert heng, men det er utrolig viktig med en god løype, både for høy sikkerhet, samt for å gi en skikkelig utfordring. Løypene deles ofte inn som alpinløyper, med ulike farger. Også fargevalgene er naturlig nok lagt som ved alpine øvelser; grønn, rød eller svart. Her lister vi noen av de beste løypene i Norge, uttalt av syklistene selv.

Tronfjell – Livestocks festivalSilhouette of mountain bike rider in Queenstown, New Zealand

Norges kanskje mest aktive junior, Severin Poppe Midteide, mener at dette er en helt spesiell løype å kjøre. Til tross for hans brede erfaring med både norske og europeiske løyper, mener han Tronfjell gir en helt egen, unik opplevelse. Livestock er en festival med naturopplevelser og god musikk som fokus – noe man opplever i rikt monn, ifølge deltakerne. Løypen går over 800 høydemeter, så syklistene blir kjørt til toppen av Tron før løpet starter.

Hafjell Bike Park

Her finner man en god mulighet for nybegynnere, blant annet har de et godt utvalg i løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Man kan også leie seg sykkel her, samt at du selvfølgelig også får leid seg beskyttelsesutstyr av ypperste kvalitet. Alle mellom 7 og 60 år dukker opp her for å prøve seg, eller kose seg, med Hafjells flotte downhill-løyper. I tillegg til å by på det du trenger av utstyr, tilbyr de så klart også et kurs for nye kjørere av downhill. Dette er for å ivareta sikkerhet, i tillegg til å vise at dette kan være en sport for folk flest, da man selv velger hvor rå løype man vil kjøre – hver gang!

I Oslo-oTronfjellmrådet og på Sør- og Østlandet

Her finnes det en rekke muligheter, blant annet ved Oslo skisenter, ned Korketrekkeren eller fra Tryvann skisenter. Ellers går det raskt å ta seg til Geilo eller Hemsedal en helg, for en helt spesiell aktivitet. I tillegg blir det stadig vanligere at skianlegg tilrettelegges for downhill, så det kan være veldig nyttig å følge nøye med på hva som kommer fremover også. På Visitnorway.no finner du en god oversikt over ulike sykkelløyper, slik at du kan legge opp en sykkelferie for hele familien, og kanskje likevel klare å snike deg ned noen downhill-løyper uten mann og barn på slep.