Viktig å velge rett utstyr ved downhill sykling (utfor)

For de av oss som er tøffe nok til å se vår egen dødelighet i øynene, er downhill sykling, utforsykling, en sport som er omtrent uimotståelig. Man trenger kanskje ikke være klar for å dø for å sykle utfor, men dette er en sykkelsport for de som liker litt røffe forhold og skikkelige utfordringer på to hjul.

Beskytt hodet skikkelig

Skal man sykle utfor, er det viktig å investere i en hjelm av meget høy kvalitet. Dette er ikke bare for å komme bedre ut av en eventuell ulykke, men også fordi rett vaCyclist in mountainslg av hjelm kan hjelpe til med at man unngår ulykker. I en sportsgren der både utstyr og rytter blir utsatt for hard påkjenning, vil en hjelm av topp kvalitet sitte korrekt på hodet over tid, samt at man reduserer risikoen for at hjelmen på noe tidspunkt skal vri seg eller bikke frem- eller bakover, noe som i seg selv kan forårsake en ulykke.

Fottøy spiller en stor rolle for sikkerhet

Som knebeskyttere og albuebeskyttere, er også skoene et undervurdert sikkerhetstiltak ved utforsykling. Ved å velge rett kan man redusere risiko og skadeomfang, og slik gjøre en risikosport litt mindre truende for seg selv. Velger man et par kraftige, stabile Nike sko, er mye godt gjort i forhold til både sikkerhet og komfort. Da kan man med lettere hjerte kaste seg på sykkelen for å nyte frisk luft og spennende trening når helgen kommer.

Hold sykkelen i topp stand

Det er nok en selvfølge, men vi nevner det likevel: Det er utrolig viktig å holde sykkelen i god skikk, så man unngår ulykker på grunn av unødvendige årsaker, som dekk som punkterer pga. gammel gummi som er ufleksibel, eller kjede som hopper av fordi det har blitt slakke i det. Det finn1200px-Sarajevo_urban_downhill_racees jo selvfølgelig egne sykler utviklet for denne sportsgrenen, og disse er kraftige, stabile sykler som krever en del vedlikehold.

Men det er som med all annen sport – tar du ikke utstyret på alvor, tar du heller ikke sporten på alvor. Og med en sport som foregår under slike forhold bør man ta vare på både seg selv og utstyr for å utøve sporten sikkert.