Grunnlegge en sykkelklubb

Enten man har et spesielt mål for syklingen, ønsker å gi ungdom et nytt tilbud eller vil skape en ny klubb som ikke er så stor der man bor, kan det være greit å ha noen mål klare på forhånd. Her vil vi gi noe informasjon om hva man bør tenke på før man starter opp.

Hvem er målgruppen?
Man kan starte en åpen sykkelklubb for alle om man vil, men det er en grunn til at mange sykkelklubber retter seg mot spesielle aldersgrupper. Er man i noenlunde samme form og alder, er det lettere med både det sosiale og det fysiske, og man er ofte mer samkjørt i forhold til hvilke mål man har, også. Velger man da å ha en aldersmessig mer blandet klubb, er det viktig å tilse at alle får møtt sine krav og behov underveis, ellers vil ikke klubben gjøre det spesielt bra.

Hvor skal man holde til?
De fleste sykkelklubber har et eget oppholdssted, og det er nok å anbefale at man ordner seg faste lokaler der man kan møtes for informasjonsmøter, treningsopplegg og liknende oppgaver. Dersom man kan, bør man leie lokaler, men i noen tilfeller kan det også lønne seg å sette opp et eget klubbhus, og heller leie det ut til andre klubber når man selv ikke bruker det. Da er det viktig at man finner ut hvordan man skal optimalisere bruken av bygget. For billige, praktiske løsninger til innredning anbefaler vi en titt på nettsider som furniturebox.no, hvor man finner et bra utvalg av det man trenger til greie priser – og man får varene levert.

Hvem skal holde i tømmene?
I starten kan man dele ansvaret med de som man startet klubben sammen med, men etter hvert blir det nokså naturlig å også fordele ansvar til andre som er med i klubben. Mange lar seg faktisk også inspirere av Tour de France, noe som må sies å være et sprekt utgangspunkt! Men man kan jo enkelt forstå hvorfor de fortsetter, for det er en fin måte å trene på – det er både sosialt og krevende, enkelt og givende.

mts_howto