Alpint er gøy for alle!

Er det noe nordmenn er glade i så er det å gå på ski, og alpint er morsomt for alle – absolutt hele familien! Har din familie alpinski? Hvis ikke kan det være på tide å skaffe seg det nå. For barna er det viktig å starte tidlig, slik at teknikken sitter – og de føler seg trygge i bakken. Det kan nemlig gå skikkelig fort, og de minste er ofte ekstra glad i litt mye fart.

Ikke råd til nye ski?

Om du ikke har råd til et par nye alpinski akkurat nå, så finnes det likevel alternativer. Ett av de er å ta opp et lite lån, som for eksempel hos centum.no eller andre tilbydere, slik at du kan kjøpe skiene du ønsker om – med en eneste gang. Du bør bare være sikker på at du har råd til å betale tilbake lånet innen rimelig tid, samt sjekke rentene før du signerer. Ellers skal det være ganske enkelt og greit, og en fin måte å få råd til drømmeskiene på. Kjøper man ski utenfor sesong, det vil si om våren eller om sommeren, kan man også få en ganske god pris – da mange ski kommer på tilbud når skibakkene stenger.

Tenger barna idoler å se opp til?

For de fleste foreldre vil det være enkelt å få med barna ut på ski, og spesielt i bakken. Men hvis det mot formodning skulle være litt vanskelig, kan det hende at barna trenger noen idoler å se opp til. Heldigvis finnes det mange av disse i Norge – både på kvinne- og herresiden.

De norske alpinlandslagene flommer over av talenter, og har vunnet utallige mesterskap. De norske løperne er alltid favoritter når de stiller til start – og derfor er de også kjempespennende å følge med på. Hvis barna dine trenger en ekstra motivasjonsboost bør du be de om å se verdenscup på TV, da vil de fort skjønne hvor fantastisk denne idretten er – og at nordmenn også kan bli best i verden. Det skal ofte ikke mer til enn å få et idol, og så blir man bitt av basillen på 1-2-3.

Hvor skal man stå på ski?

Å stå på alpint kan fort bli dyrt, men det trenger ikke å være det. Man kan kjøpe billig utstyr på salg, og man kan kjøre i den lokale skibakken istedenfor å dra på dyre resort. I den lokale skibakken byr de ofte på sesongkort, og hvis man kjører masse i løpet av en hel vinter – så er dette virkelige verdt pengene. Man sparer gjerne flere tusenlapper på et sesongkort, og man burde også kjøpe det til barna. Barnebilletter koster dessuten mindre i utgangspunktet.