App for deg som kjører downhill!

Downhill blir stadig mer populært i Norge, og vi har også et land med plenty av gode bakker som passer for ekstremsporten. Etterhvert som sportsapper til Android og iPhone har blitt bedre og bedre, har det også blitt et marked for apper som retter seg mot nisjer innenfor sport og fritid. For sykling har Strava lenge vært en favoritt, og de legger stadig til ny funksjonalitet som gjør den bedre. For ren logging av øktene dine er den fortsatt en av de aller beste, men det finnes flere som er både underholdende og informative under selve turen.

PeakFinder Earth er en app som med et moderne grensesnitt lar deg simpelthen rette kameraet mot et panorama, og den gir deg navnet på alle fjelltoppene i bildet. Det er overraskende vanskelig å navigere mellom topper og se hvem som er hvem – det er ofte ikke engang lett å se hvilken som er høyest – og denne appen gjør det både lett og morsomt. Er du en nybegynner i mountain biking? Du kan være så kul i peak performance du bare vil, men det hjelper ikke om du ikke har skills! Dirt School Mountain Bike Coaching er en virtuell coach som lærer deg teknikken.

Mountain Bike skrenser

Innenfor kategorien action-kameraer er et en merkevare som åpenbart har klart å bygge seg opp som størst: GoPro. Det er ikke bare fordi de var tidlig ute med å lage et robust, høykvalitetskamera, men også fordi de laget medfølgende app-teknologi av samme kvalitet, som også har blitt stadig bedre. Det har blitt så populært at det nesten har blitt en selvfølge å se kameraet festet på hjelmer til mountain bikers verden over.

Enkel å redigere

Du har mange muligheter både med GoPro sin egen app, og i den myriaden av apper som etterhvert finnes for å redigere filmer. Den hjemmesidebaserte appen Magisto kan for eksempel sette sammen hele videoer med utrolig kule effekter uten noe som helst redigeringsarbeid. Du simpelthen velger blant et stort antall temaer og innstillinger, og den generer en film for deg som ser helt profesjonell, enten du setter sammen actionfylte GoPro-klipp eller hjemmevideo fra bryllup eller ferie.

Mann på Mountain Bike

Dersom mountainbiking helst er en sport du ser på i sofaen uten verken treningsklær, hjelm eller GoPro, så finnes det naturligvis en app for det også. Shred! Downhill Mountain Biking finnes både til Android og iOS, og lar deg øve inn heftige skills nedover de bratteste bakkene uten å forlate stua.

Norsk natur er en enorm glede og kilde til velvære for nordmenn, og teknologi kan gjøre det enda bedre. Men av og til er det helt riktig å koble den ut også. Den herlige lyden av vind i trær og lyng, en rislende bekk, fuglekvitter er enda mer nytbar når ikke telefonen brenner hull i lomma på deg. Epost, Snapchat, Instagram eller hva som nå spiser av oppmerksomheten din kan vente. Jobben klarer seg uten deg en dag eller to, og sladderet er fortsatt der når du kommer tilbake. Noen ganger… hører telefonen rett og slett hjemme i en skuff.